Prima pagina

Consumatorii ar avea dreptul sa isi deblocheze iPhone-urile

17.01.2008, 12:44 9

Practica Apple de a limita utilizarea dispozitivului iPhone pe retelele anumitor operatori de telefonie mobila poate fi considerata nedreapta de catre unele tribunale, iar consumatorii nu ar trebui sa fie obigati sa o accepte, considera comisarul european Meglena Kuneva.

"Daca unii consumatori opteaza pentru deblocarea dispozitivelor iPhone, aceasta nu inseamna neaparat ca au incalcat legea", a adaugat Kuneva.

Dupa lansarea iPhone in Statele Unite la jumatatea anului trecut, Apple a inceput comercializarea dispozitivului in luna noiembrie pe pietele din Marea Britanie, Germania si Franta, insa acesta este blocat pe retelele operatorilor alesi de catre Apple. In Germania si Franta, operatorii au ales sa comercializeze dispozitivul si deblocat insa la un pret de peste doua ori mai mare (in Germania spre exemplu, iPhone costa 399 de euro impreuna cu un contract de servicii pe doi in reteaua T-Mobile, insa operatorul il comercializeaza la liber cu 999 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO