Prima pagina

Countrywide accepta fuziunea cu Bank of America

26.06.2008, 12:52 3

Actionarii celei mai importante banci ipotecare din SUA au aprobat oferta de preluare venita din partea Bank of America. Peste 69% din detinatorii de actiuni ai Countrywide au votat in favoarea propunerii, in cadrul unei sedinte care a durat doar 18 minute, informeaza Washington Times.

Bank of America a oferit un schimb de actiuni in valoare de 4 miliarde de dolari in ianuarie, pentru a salva Countrywide de la colaps dupa ce banca ipotecara a fost lovita de cele mai mari pierderi de pe piata ipotecara. Valoarea Countrywide a cazut cu 25%, alaturi de titlurile Bank of America, ca urmare a avansului numarului de de prescriptii ipotecare si al unor investigatii initiate de procuratura americana in privinta politicii de imprumut a bancii.

"Pentru actionariatul Countrywide este o zi trista in America", a declarat un actionar al bancii. "Actionarii Countrywide au fost dusi la curatat. Si acum nu avem de ales".
Alaturi de activele Countrywide de 209 miliarde de dolari, activele de 1.700 miliarde ale Bank of America, vor duce banca pe locul doi, dupa Citigroup, ale carei active inregistrate la sfarsitul primului trimestru s-au ridicat la 2.200 miliarde de dolari.

Cele doua companii vor avea impreuna o cota de piata de 25% din piata imobiliara ipotecara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO