Prima pagina

Cresterea economica a Romaniei, pusa sub semnul intrebarii de Banca Mondiala

10.06.2008, 12:45 12

Continuarea trendului de crestere a economiei romanesti este pusa sub semnul intrebarii, pe fondul adancirii deficitului de cont curent, potrivit Bancii Mondiale (BM), citate de Mediafax. Analistii institutiei internationale prognozeaza majorari ale PIB de 6% pentru acest an si de 5% pentru 2009.

In 2010, cresterea economica ar urma sa se incetineasca la 4,3%, potrivit raportului "Evolutia finantelor globale, rolul bancilor internationale", realizat de BM.

"Regiunea (Europa si Asia Centrala - n.r.) a inregistrat, in ultimii ani, imbunatatiri limitate ale expunerilor si vulnerabilitatilor traditionale. In afara de statele exportatoare de petrol, aproape toate economiile au consemnat, in 2007, deteriorari ale deficitului de cont curent. Aceasta evolutie a fost mai pronuntata in statele baltice, Bulgaria si Romania, ceea ce ridica o serie de temeri legate de sustenabilitatea cresterii economice", se spune in raport.

Pentru Romania, analistii anticipeaza un deficit de cont curent de 15,7% din PIB in acest an, pentru ca in urmatorii doi ani nivelul sa se tempereze la 14,5% din PIB si, respectiv, 13,3% din PIB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO