Prima pagina

CSAT analizeaza efectele caderii FNI

31.05.2000, 00:00 8



Consiliul Suprem de Aparare a ?arii (CSAT) a fost convocat, azi, de presedintele Emil Constantinescu, in sedinta extraodinara pentru a analiza influenta caderii FNI asupra sistemului bancar. Reprezentantii Ministerului de Interne, ai SRI si premierul Mugur Isarescu vor prezenta o situatie asupra cauzelor care au dus la sistarea platilor catre populatie.

In urma cu doua zile, presedintele Constantinescu a solicitat SRI sa evalueze posibilitatea existentei unor "actiuni care sa afecteze siguranta nationala", in cazul suspendarii platilor la fond. De asemenea, seful statului a cerut Parchetului sa faca o inventariere a plangerilor depuse de persoanele pagubite, iar Ministerului de Interne sa deschida o ancheta asupra situatiei economico-financiare a FNI. De altfel, directorul SRI, Costin Georgescu, ministrul de Interne, Dudu Ionescu, si procurorul general al Romaniei, Mircea Criste, au fost convocati luni la Palatul Cotroceni pentru a analiza situatia creata la FNI.

Initial, Consiliul trebuia sa se reuneasca in sedinta obsnuita pe 12 iunie, dar ultimele probleme aparute au determinat devansarea acestei intruniri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO