Prima pagina

Cu banii de pe Astral, Pop Baldi cumpara birouri

18.05.2006, 00:00 81

Dupa ce anul trecut a vandut un pachet de 3,95% din actiunile societatii de cablu Astral Telecom catre compania americana UPC, Dan Pop Baldi a decis sa intre in afaceri imobiliare. Compania sa, Terimob Invest a achizitionat cladirea de birouri City Business Center din Cluj-Napoca, administrata de catre Target Investments, pentru care a platit, potrivit unor surse din piata, circa 5 milioane de euro.

Cristina Irimie, administratorul Target Investments, a declarat pentru ZF Transilvania ca tranzactia este finalizata, noul proprietar urmand sa pastreze destinatia actuala a cladirii, adica spatiu de birouri.

Reprezentantii Terimob Invest au confirmat tranzactia, dar nu au dorit sa ofere mai multe detalii nici cu privire la valoarea tranzactiei, nici cu privire la viitoarele proiecte legate de aceasta investitie.

Cladirea are o suprafata utila de 4.344 de metri patrati, structurata pe 7 etaje si subsol. Constructia acesteia a inceput in 1995, aici urmand sa functioneze sediul din Cluj al Bancii Agricole.

In 2001, etajele 1 si 5 ale cladirii au fost preluate de AVAB in contul unor datorii ale Bancii Agricole. Ulterior, AVAB a propus trecerea acesteia in administrarea Consiliului Judetean Cluj, existand propunerea ca sa fie transformata intr-o "Casa a Europei" unde sa aiba sediul toate organismele care aveau legatura cu integrarea europeana. Fostul sediu al Bancii Agricole a fost insa in cele din urma achizitionat de compania Target Investments, care a schimbat numele cladirii in City Business Center.

La inceputul acestui an, conducerea Target Investments a anuntat investitii de 1,5 milioane de euro in amenajarea City Business Center, cu scopul de a o transforma intr-o cladire de birouri de clasa A. Chiriile care urmau sa fie platite de firme pentru un metru patrat de birou in noua cladire erau intre 13-29 de euro, valoarea maxima fiind perceputa doar pentru parter.

UPC a preluat operatorul de comunicatii prin cablu Astral Telecom in urma unei tranzactii de 407 mil. dolari. Potrivit unor estimari din piata, Dan Pop Baldi ar fi incasat circa 30 mil. dolari pe actiunile pe care le detinea la Astral.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO