Prima pagina

Delphi Packard si-a dublat numarul de angajati

25.05.2006, 00:00 37

Producatorul de cablaje pentru industria auto Delphi Packard si-a dublat anul trecut numarul de angajati, dupa ce a deschis a doua fabrica din Romania, la Ineu (Arad).

"Avem planuri viitoare de continuare a extinderii, insa le-am pus in asteptare. Am invitat guvernul sa vina cu propuneri de programe de subventionare, asa cum exista in alte tari membre UE sau in curs de aderare (precum Bulgaria, Republica Ceha, Polonia), tinand cont de numarul mare de locuri de munca pe care le-am creat si de marimea investitiilor realizate in Romania", a spus Marc Steinberg, directorul financiar al Delphi Packard Romania.

El sustine ca suportul guvernamental pe care compania doreste sa-l primeasca ar putea fi scutirea de la anumite taxe pentru investitii sau granturi guvernamentale.

Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri 140 milioane de euro (508 milioane de lei) in crestere cu 22% fata de anul precedent.

Delphi Packard Romania avea la sfarsitul anului trecut peste 9.000 de angajati, fata de 4.000 la sfarsitul anului precedent. Producatorul a finalizat la sfarsitul anului 2004 constructia unei noi fabrici in Ineu, judetul Arad, creand astfel, in cursul anului trecut, peste 4.000 de locuri de munca in zona.

Delphi Packard mai detine o fabrica la Sannicolau Mare, judetul Timis, construita in 1997 si extinsa apoi in mai multe etape.

Anul trecut a avut loc o noua extindere a capacitatii de productie in aceasta locatie, concomitent cu largirea portofoliului de produse, in urma careia au fost angajate alte 1.100 de persoane.

Delphi Packard Romania produce cablaje pentru industria auto, care apoi sunt exportate catre destinatii finale precum Franta, Germania, Italia, Slovenia, Spania sau Turcia. Printre clientii companiei se numara DaimlerChrysler, Fiat, Opel sau Renault.

Delphi Packard Romania, subsidiara companiei multinationale Delphi Packard, a fost infiintata in anul 1996. Compania-mama are sedii centrale in Troy (Statele Unite), Paris, Tokio si Sao Paulo. Numarul angajatilor in cele 41 de tari in care Delphi Packard detine unitati de productie se ridica la 186.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO