Prima pagina

Deputatii PDSR saboteaza biroul unic

30.05.2001, 00:00 13



Adversarii birocratiei vor mai avea de asteptat pana la abandonarea acestui sistem, in conditiile in care deputatii au respins ieri o ordonanta de urgenta care avea in vedere unificarea sistemului de evidenta informatizata a persoanei. Actul normativ, initiat de Guvern, pregatea adoptarea legislatiei in domeniul "ghiseului unic".

Ordonanta emisa de Guvernul Nastase a fost sustinuta de deputatii PDSR si UDMR, dar numarul de voturi favorabile asigurat de acestia a fost insuficient din cauza parlamentarilor absenti de la lucrarile Camerei, care ieri au intrecut masura, dar si a celor plecati in strainatate in diferite delegatii parlamentare.

Mai in gluma, mai in serios, liderul deputatilor PNL Titus Gheorghiof spunea ca i-a propus lui Viorel Hrebenciuc, liderul deputatilor PDSR, ca in delegatiile in strainatate sa fie trimisi si parlamentarii Opozitiei, pentru a nu fi pusa in pericol majoritatea parlamentara.

Este pentru a doua data in ultimele saptamani cand o Ordonanta a Guvernului Nastase este respinsa de Camera Deputatilor, aceasta dovedind ca o mobilizare a PD, PNL si PRM de genul celei de ieri poate dezechilibra in Parlament balanta in defavoarea Puterii.

Situatia este cu atat mai critica pentru partidul de guvernamant in cazul legilor organice, intrucat pentru adoptarea lor este nevoie de votul a doua treimi din numarul deputatilor prezenti.

Din cauza sustinerii parlamentare precare dar si a absenteismului parlamentar - nici macar jumatate dintre deputati nu vin zilnic la sedinte - nu mai putin de 109 legi asteapta votul final, fiind astfel blocate.

Poate si acesta este un motiv pentru care PDSR incearca sa atraga parlamentarii nemultumiti ai altor partide politice.

Surse din partidul de guvernamant afirmau ieri ca s-a negociat intrarea in partid a celor cinci parlamentari care au demisionat recent din PRM, este vorba despre patru deputati si un senator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels