Prima pagina

Deraiere de tren cu explozii si incendiu

29.05.2000, 00:00 13



Un tren de marfa al companiei americane Ten Union Pacific, care transporta substante chimice periculoase, a explodat si a luat foc sambata, dupa ce mai multe vagoane au deraiat, in apropierea unui oras din statul american Louisiana.

Accidentul a obligat autoritatile sa evacueze cateva mii de persoane din zona, pe o raza de peste cinci kilometri in jurul trenului care arde in continuare, provocand vapori foarte toxici, relateaza Reuters. Nu s-au inregistrat pana in prezent raniti in urma accidentului. Pana acum au fost evacuati 3.500 de locuitori din totalul celor 12.000 ai orasului Eunice, unde a avut loc accidentul.

"Situatia este extrem de grava. Este vorba de deraierea a 25-30 de vagoane dintr-un total de 113 si acestea ard continuu. Unele tancuri presurizate se afla in apropierea focului, existand posibilitatea de noi explozii", a declarat purtatorul de cuvant al politiei statului Louisiana, E.J. Chesney.

Comisia Nationala pentru Siguranta Transporturilor (NTSB) a trimis in zona o echipa de experti, pentru a declansa o ancheta asupra accidentului. Purtatorul de cuvant al NTSB, Phil Frame, a declarat ca echipa va aduna informatii pentru a determina cauza deraierii si motivele pentru care vagoanele au luat foc. De asemenea, expertii vor verifica si daca trenul avea o viteza prea mare sau nu a fost manevrat corespunzator.

Sambata seara au inceput sa ia foc copacii si tufisurile din jurul locului deraierii, zona fiind afectata de seceta, fapt ce favorizeaza raspandirea flacarilor.

Chesney a precizat ca printre substantele chimice transportate erau clorura de metil, acidul acrilic si diclorpropan, toate puternic inflamabile, iar vaporii produsi in urma arderii fiind toxici in contact cu pielea sau in urma inhalarii.

Autoritatile nu stiu daca este mai bine sa incerce sa stinge focul sau sa-l lase sa consume toate substantele chimice. Martorii oculari afirma ca o parte dintre acestea s-au scurs deja intr-un lac din apropiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO