Prima pagina

Deraiere la metroul new-yorkez soldata cu 90 de raniti

22.06.2000, 00:00 14



Circa 90 de persoane au fost ranite in urma deraierii, in noaptea de marti spre miercuri, a unei garnituri de metrou care asigura legatura dintre cartierele Brooklyn si Manhattan din New York, transmite Reuters. Trei dintre raniti, dintre care unul cu probleme cardiace, sunt in stare grava, a anuntat primarul metropolei americane, Rudolph Giuliani. Sute de persoane se aflau in metrou in momentul deraierii. Cauza accidentului este deocamdata necunoscuta, politia deschizand o ancheta in acest sens. Vagoanele au deraiat la putin timp dupa plecarea trenului din statia DeKalb Avenue din Brooklyn pentru ca rotile celui de-al treilea vagon au sarit de pe sine, a declarat Richard Sheirer, directorul Biroului pentru Managementul Situatiilor de Urgenta din New York. Statia unde a avut loc accidentul se afla langa campusul Universitatii Long Island din Brooklyn.

Cel putin 100 de pompieri si echipe de salvare s-au deplasat la locul accidentului pentru a acorda primul ajutor ranitilor si pentru a-i transporta la spital. Un numar de 53 de persoane, majoritatea avand rani la cap, au fost spitalizate, iar restul nu au avut nevoie decat de cateva ingrijiri, a declarat primarul New York-ului. Mai multi pasageri au declarat ca inaintea deraierii s-a auzit o explozie. "Nu stim ce s-a intamplat exact. "Trebuie sa analizam ideea unei explozii", a spus Giuliani. El a adaugat ca interventia rapida a echipelor de salvare, care au ajuns la locul accidentului in cateva minute, a prevenit inrautatirea starii celor raniti.

Un pasager a marturisit ca a fost ca si cum cineva ar fi tras semnalul de alarma. Calatorii au cazut pe podea fiind aruncati in directia deplasarii trenului. Potrivit unor angajati ai metroului new-yorkez, in jur de 21 de metri de sine trebuie inlocuite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO