Prima pagina

Dinu Patriciu: Am dorit o continuare a cresterii companiei

25.03.2008, 21:14 10

"In aceasta tranzactie nu cifrele sunt importante, ci alte doua lucruri care au stat la baza modului in care eu si partenerul meu am privit aceasta tranzactie. In primul rand, am dorit o continuare a cresterii companiei. Propunerea pe care am primit-o de la KazMunaiGaz m-a convins sa aleg oferta acestei companii in detrimentul altora.

In al doilea rand trebuie sa pastram spiritul acestei corporatii: 70% din fuziunile si achizitiile care se fac pe plan local nu reusesc din cauza culturilor corporatiilor implicate. Trebuie sa recunosc ca in momentul de fata suntem cu cateva luni in urma fata de planul initial pentru ca a trebuit sa ne uitam in ce masura resursele necesare pot fi asigurate", a declarat in cadrul ZF Dinner cel mai bogat om de afaceri din Romania, presedintele executiv al grupului petrolier Rompetrol, facand referire la cea mai importanta tranzactie a anului 2007, prin care acesta a vandut 75% din actiunile Rompetrol catre compania de stat KazMunaiGaz.

Atat clasamentul celor mai importante achizitii si fuzionari din Romania din anul 2007 precum si o perspectiva asupra celor mai interesante afaceri care pot constitui tinte de achizitii in 2008 sunt oferite de ZIARUL FINANCIAR in editia a III-a a anuarului TOP TRANZACTII, care va fi lansata in cadrul evenimentului ZF Dinner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO