Prima pagina

Dolofan, Trust Motors: O concesiune auto se amortizeaza in 10-12 ani

06.08.2008, 09:10 66

Dupa multi ani de cresteri de 20% si chiar 30%, vanzarile de autoturisme noi au inregistrat un regres (mai putin de 1%) in prima jumatate a acestui an fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit datelor APIA.

BUSINESS Magazin scrie ca dealerii auto se afla acum in situatia deloc de invidiat de a fi nevoiti sa ofere discounturi tot mai mari si cu toate acestea sa nu isi atinga obiectivele de vanzari si sa piarda bonificatiile din partea producatorilor. Iar aceasta inseamna rate mai mici de profit.

"Acum 3-4 ani o concesiune se amortiza in 4-5 ani. Acum se amortizeaza in 10-12 ani. De ce? Au crescut foarte mult valoarea terenului, manopera, pretul materialelor. In plus la un volum de 20.000 de masini vandute pe an trebuie sa ai in stoc, la dealeri sau in vama in permanenta cam 4.000-5.000 de masini", spune omul de afaceri Gheorghe Dolofan, care controleaza Trust Motors, importatorul Peugeot.

Cititi mai multe despre ultimii importatori auto independenti din Romania pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO