Prima pagina

Doua treimi din oferta Transelectrica, deja vandute

16.06.2006, 00:00 8

Cel putin doua treimi din oferta publica de actiuni a companiei de transport a energiei electrice Transelectrica au fost subscrise in primele doua zile din cele doua saptamani de derulare a ofertei. Pachetul de actiuni oferit de Transelectrica valoreaza aproximativ 35 de milioane de euro.

Subscrierile a aproape 300 de investitori, insumand 2,2 milioane de actiuni din cele 7,33 milioane oferite de companie, au fost inregistrate pana ieri in sistemul informatic al Bursei de Valori de catre cei trei membri ai sindicatului de intermediere prin care se deruleaza oferta. Subscrierile inregistrate in sistemul Bursei valoreaza la pretul din oferta 10,4 milioane de euro. In plus fata de acestea, SIF Oltenia a anuntat ieri ca a subscris alte 2,4 milioane de actiuni Transelectrica in valoare de 11,3 milioane de euro.

Subscrierea SIF Oltenia nu fusese ieri inregistrata de brokerii care intermediaza oferta in sistemul tehnic al Bursei. Conform regulilor ofertei, brokerii inregistreaza cererile de subscriere ale investitorilor doar in momentul cand banii aferenti actiunilor intra in conturile colectoare, motiv pentru care nivelul real al subscrierilor ar putea fi mai mare. Reprezentantii Alpha Finance, managerul sindicatului de intermediere, nu au dorit ieri sa comenteze pe seama derularii ofertei.

Cererile de subscriere primite de sindicatul de intermediere se ridica astfel pana acum la cel putin 4,6 milioane de actiuni, nivelul de subscriere fiind de circa 62%. Oferta este intermediata de un sindicat format de Alpha Finance, BRD Securities si Raiffeisen Capital & Investment. SIF Moldova a mai anuntat ieri de asemenea subscrierea unui pachet de 300.000 de actiuni Transelectrica, in valoare de circa 1,4 milioane de euro.

Procentul de actiuni subscrise in cadrul ofertei in doar primele doua zile este peste asteptarile multor analisti de pe piata, in conditiile in care, asa cum au aratat ofertele anterioare de actiuni, cum ar fi cele ale Broker sau Flamingo, majoritatea investitorilor prefera sa subscrie in ultimele zile, pentru a putea evalua nivelul cererii de actiuni din partea celorlalti investitori.

Oferta publica urmeaza sa se incheie miercuri 28 iunie, dar ar putea fi inchisa anticipat conform prospectului ofertei.

Transelectrica ofera investitorilor actiuni reprezentand 10% din capitalul social pentru a se lista pe Bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO