Prima pagina

E.On Gaz: la 600 dolari pe mia de metri cubi vom cere o crestere a preturilor la gaze

30.06.2008, 16:23 17

E.ON Gaz Romania a atentionat Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) ca, spre sfarsitul anului, va fi necesara o noua majorare a pretului gazelor naturale livrate clientilor finali, informeaza Mediafax.

"Spre sfarsitul anului vom fi nevoiti sa cerem o noua crestere de pret la gaze, pentru a ne acoperi pierderile", a declarat, luni, directorul general al E.ON Gaz Romania, Frank Hajdinjak, la audierile Comisiei de Servicii si Industrii din Camera Deputatilor.

Potrivit lui Hajdinjak, in ultimul trimestru al acestui an pretul gazelor din import ar putea sa urce la 600 de dolari pe mia de metri cubi, de la nivelul actual de circa 480 dolari pe mia de metri cubi, iar pentru primul trimestru al anului viitor pretul ar urma sa ajunga la 630-640 dolari pe mia de metri cubi.

Preturile gazelor vor creste, la 1 iulie, in medie cu 12,5%, ca urmare a majorarii costurilor cu achizitia gazelor naturale in ianuarie - iunie 2008, precum si pentru recuperarea partiala a diferentelor de pret inregistrate in aceeasi perioada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO