Prima pagina

Europe Israel a preluat 75% din proiectul Casa Radio

12.10.2006, 20:29 18

Compania Elbit Medical Imaging (EMI) Group si Plaza Centers, diviziile specializate in dezvoltarea proiectelor comerciale ale grupului Europe Israel, au achizitionat 75% din proiectul Casa Radio, dezvoltat de compania turca Kucuk in parteneriat cu Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). In urma acestei tranzactii, compania turca va ramane cu 10% din proiect, in timp ce ministerul de resort isi va pastra participatia de 15%.
"Am terminat negocierile pentru proiectul Casa Radio si suntem in faza semnarii contractului. Lucrarile vor putea incepe dupa ce va aparea hotararea de guvern in legatura cu actul aditional pentru acest proiect. Au fost alese doua companii, Elbit Medical Imaging si Plaza Centers Europe, care vor controla 75% din proiect", a declarat pentru ZF, Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru lucrari publice.
Ambele companii fac parte din grupul israelian Europe Israel, care dezvolta lantul de centre comerciale Plaza Centers in Europa Centrala si de Est, urmand ca in viitor sa fie dezvoltate astfel de centre comerciale si in Timisoara si Bucuresti, potrivit reprezentantilor grupului Europe Israel.
Proiectul Casa Radio a fost demarat in 2003, cand ministerul de resort a incheiat cu firmele Mimel Imsat (Turcia) si ORB Estates (Marea Britanie) un contract de parteneriat public-privat pentru realizarea unui complex imobiliar de mari dimensiuni, proiect estimat atunci la aproape 130 mil. euro. Proiectul a fost ulterior blocat din lipsa finantarii.
"Proiectul va ajunge la peste 200 de milioane de euro fata de valoarea estimata initial", spune Borbely.
In luna iunie, Ministerul Transporturilor a dat un ultimatum firmei Kucuk, care avea la dispozitie o perioada de trei luni pentru a demonstra ca dispune de suma necesara pentru reamenajarea Casei Radio, in caz contrar contractul incheiat in 2003 urmand sa fie reziliat. Elbit Medical Imaging va livra la inceput o suma de 41 mil. $ (32,6 mil. euro), pentru a incepe constructia proiectului Casa Radio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO