Prima pagina

Europolis cumpara cu 90 mil. euro doua cladiri de birouri

Europolis cumpara cu 90 mil. euro doua cladiri de birouri

Proiectul Sema Parc se construieste pe platforma Semanatoarea din Capitala

30.10.2006, 18:32 34

Europolis a achizitionat de la dezvoltatorul River Invest doua cladiri de birouri de clasa A din parcul de afaceri Sema Parc din Bucuresti, aflate inca in faza de constructie, valoarea tranzactiei fiind de peste 90 mil. euro.
"Am decis sa achizitionam aceste doua imobile de clasa A, pentru ca seamana foarte mult cu un proiect similar, in apropierea unui rau, pe care l-am cumparat in Praga. Dupa achizitia acestui proiect, investitiile Europolis in Romania au ajuns la 265 de milioane de euro", a declarat pentru ZF Stefan Gheorghiu, directorul general al Europolis Romania.
Cele doua cladiri din proiectul Sema Parc se afla in curs de constructie si au o suprafata inchiriabila de 42.000 de metri patrati. Unul dintre imobile are o suprafata inchiriabila de 15.000 mp si va fi livrat pe piata in ultimul trimestru al anului viitor. Cealalta cladire, cu o suprafata inchiriabila de 27.000 mp, va fi finalizata in prima parte a anului 2008. Aproximativ 65% din spatiul disponibil din prima cladire este deja pre-inchiriat, potrivit reprezentantilor Europolis.
Cladirea cu cea mai mare suprafata, denumita Courtyard, va avea cel mai mare atrium construit pana in prezent in Romania, desfasurat pe inaltimea tuturor celor 5 etaje ale cladirii, care va avea o suprafata de circa 550 mp.
Arhitectul proiectului este firma este Westfourth Arhitecture, in timp ce compania britanica de consultanta si management in constructii Gleeds va fi project manager. Consilierul tranzactiei a fost agentia imobiliara DTZ Echinox.
Proiectul Sema Parc va fi dezvoltat, pana in 2015, pe actuala locatie a uzinei Semanatoarea, pe malul Dambovitei. Proiectul va include cladiri de birouri, spatii comerciale si rezidentiale. Spatiile de birouri vor totaliza 364.000 mp.
River Invest, dezvoltatorul intregului proiect, estimat la peste 700 mil. euro, este un vehicul de investitii controlat de o serie de oameni de afaceri, printre care si Ion Radulea, presedintele grupului MYO-O, proprietarul Semanatoarea.
Europolis a intrat pe piata imobiliara romaneasca in 2003, cand a cumparat de la compania GTC International, pentru circa 30 mil. euro, imobilul de birouri Europe House din Piata Victoriei. Compania a achizitionat, in 2004, Cefin Logistic Park, proiect evaluat la 75 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO