Prima pagina

Europolis, plan de investitii de 300 mil. euro

06.04.2006, 00:00 7

Fondul austriac de investitii imobiliare Europolis intentioneaza sa investeasca inca 300 mil. euro pentru proiectele din Romania, in conditiile in care suma alocata pana in prezent investitiilor este de 173 mil. euro.

"Valoarea cumulata a proiectelor din Romania pe care intentionam sa le lansam este de 300 mil. euro. Este o suma flexibila insa. Daca apar oportunitati care se justifica din punct de vedere financiar, sunt convins ca se vor gasi bani", a afirmat Bernhard Mayer, presedintele consiliului director al Europolis. El a adaugat ca piata imobiliara din Romania are un potential foarte mare. "In prezent, Romania detine 8% din portofoliul Europolis, fata de Cehia cu 36%, sau Polonia cu 32%, dar intentionam sa crestem acest procent pana la 25-30%", a mai spus Mayer.

Austriecii au intrat pe piata romaneasca in 2003, prin achizitia cladirii de birouri Europe House din Capitala. Ulterior, in toamna anului 2004, Europolis a facut a doua achizitie pe piata locala, Cefin Logistic Park. "Am investit pana acum in cele doua proiecte 103 mil. euro si am semnat o extindere a proiectului Cefin Logistic Park cu o valoare de 70 mil. euro", a precizat Stefan Gheorghiu, director general Europolis Romania. Gheorghiu a activat timp de 7 ani in cadrul biroului local al companiei imobiliare Colliers.

Fondul de Investitii austriac este detinut de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si banca austriaca Investkredit si detine in Europa active imobiliare de peste un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO