Prima pagina

Europolis tinteste doua proiecte de 230 mil. euro

01.06.2006, 00:00 17

Fondul austriac de investitii imobiliare Europolis va investi 230 de milioane de euro in achizitionarea a doua proiecte de birouri, potrivit reprezentantilor companiei.

"In urmatoarele 6-8 saptamani speram sa concluzionam acordul pentru achizitionarea unui proiect de birouri deja existent in valoare de 100 de milioane de euro. Pe langa aceasta, vom investi in urmatoarele sase luni peste 130 milioane de euro intr-un proiect de birouri", a declarat pentru ZF Stefan Gheorghiu, director general al biroului Europolis din Bucuresti. Europolis a anuntat in primavara, la deschiderea oficiala a biroului din Romania, ca va investi anul acesta 300 de milioane de euro pe piata imobiliara locala.

"Suntem interesati de proiectele imobiliare de birouri si de centre comerciale, precum si de parcuri logistice, cum este cazul Cefin Logistic Park", spune Gheorghiu.

Europolis a achizitionat in 2003 imobilul de birouri Europe House, iar in 2004 parcul industrial Cefin Logistic Park si a semnat recent un contract pentru extinderea proiectului logistic cu inca 75 de milioane de euro, pana la 150 de milioane de euro.

"In acest an Cefin Real Estate va oferi peste 80.000 de metri patrati de depozite, adica mai mult de 50% din totalul halelor de depozitare de pe piata logistica din Romania. In prezent sunt inchiriati circa 55.000 de metri patrati de depozite", mentioneaza George Margescu, director general la Cefin Real Estate Romania, compania care a dezvoltat si vandut Cefin Logistic Park. Cefin Real Estate a investit anul acesta 12 mil. euro in achizitia de terenuri in Constanta, Timisoara si Iasi. "La Timisoara vom investi 25 de milioane de euro intr-un parc logistic", spune Stefano Albarosa, managing director in cadrul grupului Cefin.

Alte proiecte dezvoltate de grup in Bucuresti vizeaza constructia unei cladiri de 120 de metri si 34 de etaje care va include birouri, spatii comerciale si hoteliere (cu o valoare de 110 milioane de euro) si a unui complex rezidential (40 de milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO