Prima pagina

Exclusiv ZF: Nokia angajeaza la Cluj 100 de oameni pe saptamana

18.01.2008, 16:11 8

Oficialii Nokia au anuntat ca intentioneaza sa transforme fabrica de la Jucu in cea mai mare unitate de productie din lume pentru telefoanele mobile ale concernului finlandez. Nokia angajeaza personal intr-un ritm de 100 de persoane pe saptamana.

Investitiile derulate de compania finlandeza Nokia pana in prezent la Jucu au depa[it deja 40 de milioane de euro. Potrivit informatiilor furnizate de directorul Tetarom, Viorel Gavrea, cea mai mare parte din suma a fost investita in constructia primei cladiri din viitoarea fabrica.

Prima cladire finalizata de Nokia in parcul Tetarom 3 are o suprafata totala de 35.000 de metri patrati, pretul contractat pentru constructie fiind de aproximativ 1.000 de euro/metru patrat. Compania urmeaza sa inceapa constructia celei de-a doua cladiri, care va avea o suprafata mai mica. "Compania are la dispozitie spatiu pentru a construi mai multe cladiri, in functie de planurile proprii, la Jucu", a afirmat Gavrea.

Fabrica din Jucu va fi inaugurata pe 11 februarie, cand va demara productia cu un singur schimb de lucratori in productie. Din martie, insa, compania finlandeza va introduce deja al doilea schimb. "Potrivit contractului, capacitatea maxima de productie a fabricii va fi atinsa spre sfar[itul lui 2009. Dar, dupa ritmul infernal in care se mi[ca, eu cred ca va fi mult mai repede", a mai declarat Viorel Gavrea.

Compania finlandeza deruleaza in continuare procesul de recrutare de personal, cu un ritm de circa 100 de persoane pe saptamana. In aceasta perioada, noii angajati participa la traininguri in vederea demararii productiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO