Prima pagina

Fiul premierului Blair, arestat din cauza betiei

07.07.2000, 00:00 19



Fiul cel mare al premierului britanic Tony Blair, Euan, in varsta de 16 ani, a fost arestat dupa ce o patrula de politie l-a descoperit in stare de ebrietate, miercuri noaptea, in Piata Leicester din centrul Londrei, a anuntat ieri purtatorul de cuvant al premierului, Alistair Campbell, citat de Reuters.

Euan Blair a iesit miercuri-seara in oras pentru a sarbatori impreuna cu un grup de prieteni incheierea perioadei de examene, dar petrecerea lor s-a dovedit a fi "stropita" din plin cu bauturi alcoolice. "Politia l-a gasit tarziu noaptea zacand pe jos si vomitand", a declarat Campbell. Euan a dat politiei un nume fals si o adresa veche si a pretins ca are 18 ani. "Lui Euan ii pare foarte rau pentru neplacerile pe care le-a provocat politiei, pentru starea in care a fost si pentru declaratia falsa pe care a facut-o", a adaugat Alistair Campbell. El a precizat ca sotii Blair vor merge cu Euan la sectia de politie Charing Cross pentru a vedea ce masuri vor fi luate impotriva fiului lor.

Guvernul laburist al lui Tony Blair a mai trecut printr-un astfel de eveniment neplacut in 1997, cand fiul ministrului de interne Jack Straw, William, in varsta de 17 ani, a fost prins in timp ce cumpara canabis intr-un bar pentru un reporter care lucra sub acoperire.

Incidentul intervine in conditiile in care guvernul Blair duce o campanie sustinuta impotriva huliganilor beti care au dat atatea batai de cap politistilor, in timpul ultimului turneu al Campionatului European de fotbal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO