Prima pagina

Fondul Fabian a achizitionat doua imobile cu 24 mil. euro

13.02.2006, 20:33 44

Fondul de investitii imobiliar Fabian Capital Property Fund a achizitionat recent doua imobile de birouri clasa A de pe piata Capitalei, valoarea cumulata a tranzactiilor fiind estimata la aproximativ 24 mil. euro.

"In luna noiembrie a anului trecut am cumparat imobilul Cascade Office Building, iar in luna ianuarie a acestui an am cumparat cea de-a a doua cladire de birouri, Banu Antonache Office", au declarat pentru ZF reprezentantii Fabian Capital.

Ei nu au dorit sa faca alte comentarii legate de valoarea tranzactiei, care este estimata de surse din piata imobiliara la aproximativ 12 mil. euro in cazul fiecarui imobil de birouri.

Cascade Office Building a fost dezvoltat de Cascade Group, o companie detinuta de fondul olandez de investitii East & Central European Venture Capital si a implicat o investitie estimata la aproximativ 8 mil. euro. Cladirea de birouri are o suprafata utila de 4.300 de metri patrati si este situata in apropierea Pietei Victoria din Capitala, pe lista chiariasilor fiind ProCredit Aviva, HBO sau Rompetrol.

Imobilul de birouri din strada Banu Antonache, cunoscut pe piata imobiliara sub numele Floreasca 2 Business Center, a fost finalizat luna aceasta, fiind dezvoltat potrivit informatiilor din piata de compania Romulex, cu investitori israelieni.

O parte dintre investitori au fost implicati si in dezvoltarea unei alte cladiri de birouri din zona, Floreasca Business Center, vanduta la sfarsitul anului 2004 pentru 5 mil. euro catre grupul italian Nusco.

Contactati de ZF, reprezentantii dezvoltatorilor Cascade Offices si Floreasca 2 Business Center nu au facut comentarii pana la inchiderea editiei. "Prima tranzactie, Cascade Offices, a fost derulata in mod direct de catre noi, dar in cazul celei de-a doua am avut ca si consultanti compania imobiliara DTZ Echinox", sustin reprezentantii Fabian Capital. Fabian Romania Property Fund este un fond imobiliar infiintat in primavara anului trecut avand ca scop investitii pe piata locala, in special pe segmentul comercial.

Imobilele de birouri clasa A au fost pana acum principala tinta a fondurilor de investitii internationale pe piata imobiliara din Romania, cotata ca una dintre cele mai atractive din Europa in acest moment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO