Prima pagina

Forbes: Bill Gates e in continuare cel mai bogat american

Forbes: Bill Gates e in continuare cel mai bogat american
21.09.2007, 11:04 15

Fondatorul si actionarul majoritar al celui mai mare producator de software din lume, Bill Gates, continua sa fie cel mai bogat american, cu o avere de 59 de miliarde de dolari, potrivit topului Forbes pentru SUA.

Bill Gates este urmat in top de cel de-al doilea mare filantrop al Americii,Warren Buffet, cu o avere de 52 de miliarde de doalri. Buffet a anuntat anul acesta ca isi va dona 85% din avere fundatiilor de caritate.

Primii doi miliardari ai Americii au castiogata fata de editia precedenta a topului cate 6 miliarde de dolari. In total, fata de editia precedenta, cei mai bogati 400 de americani au castigat 290 de miliarde de doalri, in ciuda recesiunii de pe piata imobiliara.

Cel mai tanar membru al topului este John Arnold, 33 de ani, managerul unui fond de hedging, cu o avere de 1,5 miliarde de dolari. La extrema cealalta, John Simplot, in varsta de 98 de ani este cel mai batran miliardar, cu o avere de 3,6 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO