Prima pagina

Fosti angajati ai Google pregatesc un nou motor de cautare: Cuil

28.07.2008, 16:18 32

Un grup de fosti angajati ai Google au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute lansarea unui nou motor de cautare denumit Cuil (pronuntat cool) intr-o noua incercare de a depasi in marime actualul lider pe aceasta piata, scrie New York Times.
Reprezentantii companiei sutin ca noul motor de cautare are performante mai bune decat Google in arii mai vaste ale internetului. Ei spun ca rezultatele unei cautari sunt mult mai clare si mai preciuse decat cele furnizate de popularul motor de cautare operat de Google.
"Consider ca noul motor de cautare va fi mai bun, insa publicul va fi cel care decide acest lucru", a declarat Tom Costello, care este alaturi de sotia sa Anna Patterson unul din fondatorii Cuil.
Noul motor de cautare nu este decat unul dintr-o serie de companii infiintate si finantate cu scopul de a rivaliza cu gigantul Google. La sfarsitul lunii iunie, gigantul american a inregistrat 61,5% din cautarile online generate pe piata din SUA in timp ce Yahoo! a obtinut 20,9% iar Microsoft s-a situat pe locul trei cu 9,2 %.
Printre cele mai proeminente din aceste noi companii se numara Powerset, recent achizitionata de Microsoft si Wikia, companie fondata de Jimmy Wales, unul din creatorii Wikipedia.
Pana in prezent nici una din aceste firme nu a reusit sa se impuna pe piata motoarelor de cautare online.
Tousi, anumiti analisti sunt de parere ca noul motor de cautare Cuil are un potential mai ridicat datorita pregatirii creatorilor sai.
?Nu sunt sigur daca noua companie este o amenintare mai degraba la adresa motorului de cautare Microsoft Live, decat pentru Google, insa indiferent de acest lucru, Cuil pare a fi foarte promitator?, a declarat analistul Danny Sullivan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO