Prima pagina

Gica Popescu se intinde la Olt Tyre

01.08.2003, 00:00 116



Fostul fotbalist Gheorghe Popescu pare sa fi prins gustul afacerilor care nu au nici o legatura cu fotbalul. La scurt timp dupa ce a mai cumparat un pachet de actiuni al producatorului de vinuri Vincon Vrancea, Popescu se concentreaza acum asupra societatii Olt Tyre Carcal, care produce camere de aer si articole tehnice din cauciuc.



Fostul international detine 67,4% din actiunile societatii si va lansa o oferta publica de preluare a 2,03% din capitalul Olt Tyre, in vederea delistarii companiei. Popescu ofera 25.000 de lei pe o actiune, pretul intregului pachet ajungand la 733 milioane de lei (circa 21.000 de euro).



Conform datelor de pe Rasdaq, Popescu a devenit proprietarul companiei din Caracal in august 2001, cand a cumparat pachetul majoritar de actiuni (97,07%) de la Autoritatea pentru Privatizare. In luna iunie a acestui an, actionariatul societatii s-a schimbat, fostul fotbalist luandu-si un asociat. Astfel, in acest moment, Popescu detine 67,4% din actiuni, asociatul sau - George Stefanescu - 30,4%, restul fiind detinute de alti actionari.



Oficialii companiei spun ca anul acesta afacerile le-au mers mai bine decat anul trecut. "Nu am facut inca bilantul, dar estimam ca o cifra de afaceri pe primele sase luni ale anului de 18 miliarde de lei, in crestere cu 30% fata de anul trecut", a declarat pentru Ziarul Financiar Sorin Popescu, managerul general al societatii. El a mai spus ca in cadrul societatii se vor face investitii de circa opt miliarde de lei in urmatorii trei ani.



Pe langa Olt Tyre, Gheorghe Popescu este actionar majoritar la Vincon, detinand peste 70% din actiunile societatii (dupa preluarea pachetului de 27% din actiuni pentru care a platit 430.000 de euro) si lucreaza alaturi de impresarii Ioan si Victor Becali, la firma International Sport Management. Ca fotbalist, Gheorghe Popescu a castigat peste 10 milioane de dolari din contracte de joc si prime, o parte din bani fiind investiti in proprietati imobiliare in Spania. miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO