Prima pagina

Grupul Dogus din Turcia a preluat 50% din capitalul companiilor Motoractive, Ralfi si Domenia Credit

24.12.2007, 18:14 76

Dogus Group din Turcia, cu activitati in domenii diverse, printre care financiar si media, a cumparat de la GE Money, divizia de servicii financiare de retail a General Electric, 49,9% din actiunile companiilor controlate de GE in Romania, respectiv Motoractive, Ralfi si Domenia Credit, informeaza Mediafax.

Grupul turc va opera impreuna cu GE Money, in proportii egale, activitatile de finantare de consum pe care divizia concernului american le desfasoara in Romania.

GE Money detine compania de leasing Motoractive Leasing IFN, precum si societatea de credite de consum Ralfi IFN, care opereaza sub brandul Estima Finance, si firma de credite ipotecare Domenia Credit IFN. Cele trei companii au fost preluate in toamna anului trecut, valoarea totala a tranzactiilor ridicandu-se la 140 de milioane de euro.

Dogus nu a oferit informatii referitoare la aspectele financiare ale intelegerii cu GE Money pentru pachetul de 49,9% din actiunile firmelor din Romania, aratand doar ca acestea au capitaluri cumulate de 70 de milioane de dolari si active de 600 milioane de dolari.

Dogus are operatiuni in domeniul financiar, auto, constructii, turism, media, real estate si imobiliar.

In 2006, General Electric Consumer Finance a achizitionat 25,5% din titlurile Garanti Bank de la grupul Dogus pentru 1,81 miliarde de dolari.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO