Prima pagina

Guvernul sustine extinderea Connex si Dialog

18.07.2000, 00:00 14



Guvernul apreciaza ca celor doi operatori de telefonie mobila MobilRom-Dialog si MobiFon-CONNEX, ar trebui sa li se asigure posibilitatea "de extindere a capacitatii lor de furnizare a unor astfel de servicii", se arata intr-o declaratie de presa facuta ieri de Valentin Lazea, consilier al primului ministru.

"Recent, acesti doi operatori au raportat Agentiei Nationale pentru Comunicatii si Informatica indeplinirea integrala a obligatiilor financiare, tehnice si de calitate stabilite prin licentele acordate" , spune Lazea.

Curtea de Apel Bucuresti, sectia Contencios Administrativ, a decis, la sfarsitul lunii iunie, suspendarea licentelor operatorilor GSM MobiFon si Mobil Rom, in urma procesului intentat ANCI de catre RomTelecom si Cosmorom, care reclama dreptul de exclusivitate asupra benzii de 1.800 MHz. Potrivit licentelor de operare acordate de fostul Minister al Comunicatiilor in 1998, MobiFon si MobilRom au dreptul ca de la 1 august 2000, sa opereze cate 14 canale fiecare pe banda de 1.800.

"Apreciem faptul ca Guvernul Romaniei si-a declarat pozitia prin comunicatul de presa remis astazi mijloacelor de infomare in masa, prin care se recunoaste importanta continuarii neintrerupte a serviciilor de telefonie mobila oferite consumatorilor", spune Cristina Hanganu, director de comunicare la MobiFon.

Consilierul pe probleme juridice al primului ministru, Petre Ianculescu ne-a declarat ieri ca cele 22 de canale de frecventa pe care Cosmorom le detine reprezinta "ceva infim" si ca pe aceasta frecventa disputata de operatorii de telefonie mobila "este loc pentru 50 de prestatori de servicii". Ianculescu a precizat ca Guvernul ar putea sa intervina cu anumite masuri numai daca FPS si ANCI "ar gresi" in actiunile lor, tinand cont de procesul care se desfasoara la Curtea de Apel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO