Prima pagina

Hilton a incasat anul trecut 23 mil. euro

10.01.2006, 19:28 27

Hotelul Hilton a obtinut anul trecut o crestere de pana la 14% a cifrei de afaceri, ajungand la circa 23 milioane de euro.

"Cererea este foarte mare, iar apropierea de Uniunea Europeana este cu siguranta un factor important", a declarat pentru ZF Friedrich Niemann, general manager al Athenee Palace Hilton Bucuresti.

Potrivit acestuia, tinta pentru acest an este o crestere cu 5 - 10% a cifrei de afaceri. In 2005, hotelul a avut un grad mediu de ocupare de 78% si este operat de compania Hilton sub contract de management. Principalul competitor este hotelul Marriott, afirma Niemann. "Suntem in competitie si cu Crowne Plaza, desi nu din punctul de vedere al locatiei. Nu conteaza faptul ca, la origine, hotelurile au acelasi proprietar (vicepremierul Copos - n.r.). Atata timp cat exista doua contracte de management cu doua companii diferite, fiecare va incerca sa faca un business profitabil, asa ca vom fi in competitie", explica el.

Hilton urmareste oportunitatea de a afilia un nou hotel in Romania, in Bucuresti sau chiar in provincie. "Compania noastra este interesata de extindere. Dupa rezultatele foarte bune inregistrate de acest hotel, vrem sa crestem in continuare in Romania", afirma Niemann. Pentru provincie, locatiile interesante pentru companie ar fi Timisoara, Cluj si Arad. "Va fi un cityhotel, adresat segmentului business, nu vrem sa mergem in zone de munte sau de litoral", a mai adaugat el. "Daca apare o oportunitate sau ni se face o oferta buna, ne-ar interesa si un aparthotel, situat in segmentul de lux. Hilton detine si un brand in acest sens", spune Niemann.

Hotelul Hilton din Capitala a fost preluat anul trecut de catre Ana Hotels, companie controlata de catre vicepremierul Copos. Controlul hotelului este insa acum disputat in justitie, pentru ca firma Tehnofrig Cluj solicita jumatate din pachetul de actiuni achizitionat, invocand existenta unei intelegeri incheiate in acest sens anterior tranzactiei.

Copos si-a estimat in declaratia de avere compania Ana Hotels, care mai detine inca sapte unitati hoteliere, la aproximativ 150 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO