Prima pagina

Holiday Inn cauta un loc la patru stele

24.01.2006, 20:43 30

Compania hoteliera Intercontinental International, care este prezenta in Romania cu brandurile Intercontinental si Crowne Plaza, intentioneaza sa intre pe piata de 3 - 4 stele cu brandurile Holiday Inn sau Express Holiday Inn, a declarat pentru ZF Franz Rattenstetter, general manager al hotelului bucurestean de cinci stele Crowne Plaza.

Intercontinental International are contract de management cu hotelul Crowne Plaza, detinut de catre Ana Hotels - parte a grupului de firme controlat de vicepremierul Gheorghe Copos, si are un contract de franciza cu hotelul de cinci stele Intercontinental, controlat de omul de afaceri Viorel Paunescu.

Recent, un alt lant international activ pe piata de cinci stele a Capitalei - Hilton - si-a anuntat intentiile de a intra pe segmentul de patru stele, dupa ce la acest nivel au intrat deja Golden Tulip, Ramada si urmeaza sa intre Radisson SAS si Accor cu brandul Novotel.

"Nu toata lumea se cazeaza la cinci stele. Segmentul de trei-patru stele este interesant pentru noi deoarece nu toti oamenii de afaceri stau la cinci stele. Multe companii au o limita in care deconteaza costurile de calatorie. In general, general managerii stau la cinci stele, iar ceilalti in hoteluri mai mici", precizeaza reprezentantul Crowne Plaza.

Potrivit lui Rattenstetter, compania poarta deja discutii cu mai multi investitori care ar putea sa vina pentru a construi hoteluri in Bucuresti, dar nu s-a semnat inca niciun contract.

Totodata, spune Rattenstetter, compania s-ar putea indrepta si catre orase de provincie, cum ar fi Timisoara, Brasov sau Sibiu.

"Vom semna un contract de management sau de franciza. Compania noastra nu va investi propriu-zis intr-un hotel. E posibil sa achizitionam o mica participatie, dar, in principiu, ne intereseaza aceste doua aspecte", a spus Rattenstetter. El a adaugat ca Intercontinental International nu este interesata sa mai intre cu inca o entitate pe piata de cinci stele.

"Romania este o piata in continua crestere. Nu cred ca exista vreun brand care sa nu fie interesat sa vina aici", a conchis oficialul Crowne Plaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO