Prima pagina

IKEA a vandut in sase luni cat estimarile pentru tot anul

IKEA a vandut in sase luni cat estimarile pentru tot anul
26.09.2007, 11:24 7

Vanzarile retailerului de mobila IKEA la magazinul din Bucuresti au urcat in primele sase luni de functionare la 40 de milioane de euro, cu 75% peste asteptari, a anuntat astazi compania.

In cadrul deschiderii din luna martie, conducerea companiei declarase ca se asteapta pentru anul acesta la vanzari de 40-50 de milioane de euro. Estimarile prezentate astazi indica un nivel al vanzarilor de 80 de milioane de euro pana in luna august a anului viitor.

Circa jumatate din valoare o reprezinta vanzarile de mobila, restul fiind adjudecat de obiectele de decoratiuni.

Magazinul IKEA s-a deschis pe 21 martie in zona comerciala Baneasa si a presupus investitii de 25 milioane de euro. Magazinul din Romania este operat prin sistem de franciza, asemenea celorlalte din lume, de catre firma Moaro Trading SRL, detinuta de Michael Lloyd in baza acordului cu Inter IKEA Systems B.V, detinatoarea conceptului IKEA si singura companie din lume in masura sa acorde dreptul de franciza.

Tot astazi, reprezentantii companii au mai declarat ca investitia se va amortiza in patru ani, spre deosebire de termenul de 5 ani avansat anterior. Ei au mai precizat ca pana la sfarsitul lunii vor anunta unde va fi construit al doilea magzin IKEA din Romania.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO