Prima pagina

Impact: managerii vand, fondurile cumpara

13.02.2006, 20:34 5

Directorul de vanzari si mama celui de-al doilea actionar ca importanta al companiei de constructii si dezovoltare imobiliara Impact Bucuresti si-au lichidat la inceputul acestui an participatia detinuta in cadrul companiei, facand ca pachetul de control, detinut de Ioan Popp si ceilalti manageri, sa fie tot mai fragil.

Ioan Popp, fondatorul companiei, controleaza aproximativ o treime din actiuni, iar impreuna cu ceilalti manageri detine sub 50% din Impact, conform ultimelor informatii disponibile. In acelasi timp, conform declaratiilor conducerii companiei, fondurile straine au ajus sa controleze peste un sfert din actiuni.

Maria Porosnici, mama directorului economic al Impact - Carmen Sandulescu, a vandut intreg pachetul de 0,5% pe care in detinea, in timp ce directorul de vanzari al companiei a vandut si el intreg pachetul detinut, insa nu a facut publica valoarea acestuia. Directorul economic al Impact detine in nume propriu in jur de 12% din actiuni.

"In sensul legii avem pachetul de control, adica peste 33%. Detinem undeva la 42-43%. Traim vremuri fierbinti in ceea ce priveste piata imobiliara, iar interesul investitorilor straini pentru a intra pe aceasta piata se va accentua. Asta s-a vazut si in actionariatul nostru mai ales in ultimele doua luni", a declarat Ioan Popp, presedintele si fondatorul companiei.

Compania suedeza de administrare a fondurilor East Capital Asset Management a depasit de altfel o cota de 5% din actiunile Impact la inceputul acestui an.

Actiunile Impact au inregistrat cresteri importante anul acesta, desi conducerea companiei a avertizat actionarii ca rezulatele pe anul trecut vor fi probabil sub asteptari. Impact a incheiat vineri ziua la Bursa la 0,615 lei/actiune, cu 37% mai mult fata de finalul anului trecut. Capitalizarea bursiera a Impact este de 138 milioane de euro. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO