Prima pagina

Increderea in economia romaneasca continua sa scada

27.06.2008, 14:50 16

Indicele increderii in economia romaneasca a atins, in luna iunie, un nou nivelul minim al ultimului an, de 102,9 puncte, tendinta de declin manifestandu-se la nivelul intregii Uniuni Europene, potrivit unui sondaj al Comisiei Europene (CE), citat de Mediafax.

Astfel, indicele aferent Romaniei a scazut de la 103 puncte in luna mai, la 102,9 puncte in iunie, un nivel similar fiind inregistrat in iunie 2007.

Indicele increderii in economie este compus din indicele increderii in industrie (40%), in servicii (30%), in constructii (5%), in retail (5%) si indicele increderii consumatorilor (20%).

De asemenea, increderea in economia din zona euro a scazut brusc in luna iunie, alimentata de evolutia tuturor sectoarelor, cu exceptia serviciilor, in timp ce asteptarile inflationiste ale consumatorilor si companiilor au urcat, potrivit datelor CE.

Indicatorul CE privind increderea in economia zonei euro si a UE a scazut cu 2,7 puncte, respectiv cu 2,5 puncte, la 94,9 puncte si 94,6 puncte.

Aflati de pe www.mediafax.ro care sunt sectoarele din economia romaneasca in care increderea a inregistrat scaderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO