Prima pagina

ING intra pe real estate cu un proiect de 30 mil. euro

30.01.2006, 20:08 18

Grupul financiar olandez ING a intrat pe piata locala cu divizia sa de real estate, care dezvolta impreuna cu compania de constructii ACMS Bucuresti un proiect de birouri in zona de nord a Capitalei, in apropiere de Piata Presei Libere.

Proiectul este estimat de surse de pe piata imobiliara in jurul valorii de 30 - 35 mil. euro.

ING Bank Romania urmeaza sa-si mute birourile in proiectul S. Park, un centru de afaceri care va cuprinde patru imobile - unite doua cate doua in forma literei H, afirma surse apropiate afacerii. Proiectul va fi livrat pe piata la inceputul anului viitor.

Cu un portofoliu de afaceri de 64 mld. euro, ING Real Estate este unul dintre cei mai mari jucatori imobiliari pe plan mondial. Reprezentantii ING Real Estate si cei ai ACMS nu au comentat pana la inchiderea editiei.

Proiectul de birouri de clasa A, cu o suprafata construita de 50.000 metri patrati, este promovat de agentiile imobiliare Eurisko si DTZ Echinox. S.Park este situat in imediata apropiere a altui proiect de birouri de anvergura, Bucharest Business Park.

ACMS este o companie de constructii cu capital integral privat, infiintata in 1993. Compania a lucrat ca antreprenor general pentru lantul de hoteluri Continental, OMV, Ambasada SUA, Connex sau Palatul de Justitie. ACMS Bucuresti a inregistrat in 2004 afaceri de 24 mil. euro si un profit net de 2,4 mil. euro. Compania are un personal de 300 de angajati.

Grupul financiar ING a intrat cu operatiuni la nivelul pietei din Romania in octombrie 1994, fiind printre primele banci straine active aici la acea vreme. ING are o structura financiara integrata, cu operatiuni la nivel bancar, al asigurarilor si al serviciilor financiare.

Piata de real estate din Romania a devenit in ultimii trei ani una dintre cele mai atractive tinte pentru investitorii straini. Randamentul anual al investitiilor este insa in scadere, ultimele tranzactii incheindu-se la 8 - 9%. Piata Capitalei este dominata de fonduri de investitii austriece (Immofinanz, Europolis, CA Immo) si dezvoltatori israelieni (GTC, Neocity Group, Delta Intensiv Trade).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO