Prima pagina

Investitiile de pe piata imobiliara romaneasca nu sunt afectate inca de criza subprime

24.06.2008, 11:20 10

"In Bucuresti piata investitiilor ramane atractiva pentru investitorii internationali, fiind mai putin afectata de criza subprime din Statele United deoarece piata imobiliara romaneasca beneficiaza de o rata scazuta de ocupare, volum mare al cererii si niveluri stabile ale chiriilor, cu potential real de crestere", se arata intr-un comunicat al agentiei de consultanta imobiliara Atisreal, subsidiara a diviziei de real estate a BNP Paribas.

Se observa intrarea pe piata locala a unor noi fonduri de investitii cu risc scazut care, in lipsa cladirilor generatoare de profit si ca urmare a numarului foarte mare al tranzactiilor de pre-inchiriere, au achizitionat proprietati aflate in constructie sau in faza de proiect, in special cladiri de birouri, se mai arata in comunicat.

Totusi, in contextul instabilitatii de pe pietele internationale, 2008 ar putea fi un an in care fondurile de investii vor deveni mai precaute in privinta deciziei de a achizitiona proprietati costisitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO