Prima pagina

Isarescu, viata lunga la Banca Nationala

27.07.2001, 00:00 11



Premierul Adrian Nastase a afirmat ca este multumit de modul in care s-a desfasurat in ultimile sase luni relatia de colaborare dintre Guvern si Banca Nationala.

"Banca Nationala s-a purtat corect cu Guvernul, atat in ceea ce priveste negocierile cu Fondul Monetar International, cat si sub aspectul sustinerii generale", a spus Nastase.

Premierul a facut aceste precizari ca raspuns la nemultumirile unora dintre reprezentantii Consiliului Economic si Social fata de activitatea BNR.

Acestia au reclamat faptul ca, prin politica de restrangere a masei monetare practicata in aceasta perioada, BNR a determinat decapitalizarea intreprinderilor romanesti de stat si private.

aeful Executivului a aratat insa ca acest proces de decapitalizare va continua in cazul in care nu vor fi identificate modalitatile concrete de reducere a inflatiei.

Imediat dupa preluarea puterii, la sfarsitul anului trecut, premierul Adrian Nastase si-a exprimat rezerve fata de mentinerea lui Mugur Isarescu in functia de guvernator al BNR.

Isarescu tocmai predase functia de premier lui Adrian Nastase. Actualul premier a spus atunci ca la conducerea BNR trebuie sa fie o persoana apropiata de partidul de guvernamant pentru ca este o institutie importanta care trebuie sa sustina politicile economice ale guvernului.

De asemenea, se lua in discutie posibilitatea schimbarii actualului Consiliu de Administratie al Bancii care a fost numit de fosta guvernare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO