Prima pagina

Israelienii au omorat un lider palestinian

28.08.2001, 00:00 25



Liderul Frontului Popular pentru Eliberarea Palestineni (PFLP), Abu Ali Mustafa, a fost ucis dupa ce sediul acestei organizatii radicale a fost lovit de cel putin doua rachete israeliene, relateaza BBC.

Sediul PFLP atacat de israelieni se afla aproape de biroul din Ramallah al liderului palestinian Yasser Arafat. Un purtator de cuvant al gruparii a condamnat atacul si a promis razbunare.

"Sangele lui Abu Ali Mustafa este foarte pretios. Vom raspunde la aceasta crima in cel mai serios mod cu putinta. Israelul va plati un pret enorm pentru crima sa", a declarat sursa citata. Mustafa avea putin peste 60 de ani si era secretarul general al PFLP de numai doi ani.

El a fost unul dintre fondatorii acestei grupari, care se opune oricarui dialog cu Israelul, in 1967. Dupa un weekend in care zece persoane au murit in violentele din regiune, premierul israelian Ariel Sharon a convocat duminica noapte o reuniune a cabinetului de securitate pentru a discuta masurile ce trebuie luate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO