Prima pagina

Israelienii pariaza pe terenurile din Capitala

26.06.2003, 00:00 15

Terenurile sunt cea mai buna afacere de acum din Romania, cred investitorii israelieni. Companiile israeliene incearca sa cumpere ultimele terenuri disponibile de pe piata Bucurestiului.Israelienii au fost pana acum cei mai mari investitori pe piata imobiliara autohtona, insa acum interesul lor a depasit granitele Capitalei.
"Batalia mare este in acest moment pentru achizitionarea terenurilor si pregatirea bazei pentru afacerile din viitor. Se cumpara terenuri si case vechi, care sunt reconditionate. Se cauta terenuri in special in Bucuresti, in vederea pregatirii de proiecte imobiliare. Romania are un potential ridicat in acest domeniu", a declarat Jose Iacobescu, vicepresedintele Camerei de Comert a Romaniei si Municipiului Bucuresti la Forumul de Afaceri Romania - Israel, ce se desfasoara in perioada 25-26 iunie la Bucuresti.
Afirmatiile au fost sustinute si de oficialii din delegatia oamenilor de afaceri israelieni. Pana acum, de fapt, interesul israelienilor s-a canalizat in directia cumpararii unor loturi de teren pentru dezvoltarea de spatii de birouri sau centre comerciale, asa cum a procedat de exemplu Neocity Group, care va termina in curand cel de-al doilea sau centru de afaceri.
De altfel, cele mai multe centre de afaceri din Bucuresti au fost construite pana acum de investitori din Israel, precum Globe Trade Center, care a investit in Europe House (actualul sediu al Orange) si mai pregateste un proiect de mare suprafata, grupul Avivim-Gonen, care lucreaza in prezent la cel de-al patrulea imobil sau Sitraco, firma care a construit primul centru de afaceri din Capitala, in urma amenajarii unei structuri de bloc.
In ultimii ani insa, odata cu stabilizarea pietei, din ce in ce mai multi dezvoltatori imobiliari occidentali au decis sa investeasca in Bucuresti, printre ei numarandu-se companii ca Immoconsult, Avrig 35.
Astfel ca investitorii israelieni se grabesc sa cumpere ultimele terenuri disponibile, stiind ca in curand vor aparea si alti mari developeri. In lumea intreaga, israelienii sunt recunoscuti drept unii dintre cei mai priceputi investitori in domeniul imobiliar, care isi asuma in general riscuri mari, dar pe piete cu un potential important de crestere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO