Prima pagina

Japonezii au stabilit viitorul premier

25.04.2001, 00:00 15



Junichiro Koizumi a fost ales lider al Partidului Liberal Democrat japonez (LPD), urmand sa ocupe, la sfarsitul saptamanii si functia de premier, relateaza BBC. Koizumi, in varsta de 59 de ani, a obtinut o victorie suprinzatoare dar clara in fata celorlalti doi candidati, printre care se afla si fostul premierul Ryutaro Hashimoto.

Programul sau a fost axat pe economie, noul lider LDP afirmand ca este pregatit sa riste neajunsuri pe termen scurt, inclusiv cresterea ratei somajului, pentru a obtine beneficii pe termen lung.

"Am promis sa schimb partidul si sa schimb Japonia si, din fericire, multi membri ai partidului au sprijinit chemarea mea", a declarat Koizumi. El a fost ales cu 298 de voturi, fata de cele 155 obtinute de Hashimoto.

Koizumi il inlocuieste pe premierul demisionar Yoshiro Mori, ale carui gafe politice au dus la scaderea drastica a popularitatii guvernului exact in momentul in care Japonia se confrunta cu o puternica recesiune economica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO