Prima pagina

Lacey, GM: Romania e a treia piata ca importanta in Europa Centrala si de Est

Lacey, GM: Romania e a treia piata ca importanta in Europa Centrala si de Est
04.10.2007, 12:24 20

Romania a depasit statutul de piata auto emergenta si a devenit cea mai mare piata din Europa Centrala si de est, in afara de Rusia este Ucraina, a declarat pentru ZF Chris Lacey, CEO General Motors (GM) pentru Europa Centrala si de Est.

"Piata din Rusia si Romania nu mai poate fi considerata una emergenta, avand in vedere volumele si tipurile de automobile comercializate", a spus Lacey.

Singurul element care ar putea incetini cresterea pietei de autoturisme noi o reprezinta importurile de automobile second hand. Guvernul trebuie sa ia masuri pentru a evita situatia din Polonia, a adaugat seful GM.

In Ucraina se estimeaza ca GM sa vanda in total 70.000 de automobile. In Ucraina GM detine o fabrica in care se asambleaza Chevrolet si Astra.

Ungaria e o piata interesanta din punct de vedere economic, dar care a inregistrat o scadere in ultimii ani. In 2008 estimam o crestere de 30-40%, pe fondul lansarii de noi modele precum Opel Vectra si Opel Agila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO