Prima pagina

Lupte de strada intre politia macedoneana si rebelii albanezi

16.03.2001, 00:00 20



Cel putin o persoana a fost ucisa si alte 14 ranite in urma confruntarilor armate din apropierea granitei de vest a Macedoniei. Politia macedoneana a fost implicata miercuri in schimburi de focuri cu rebelii albanezi la Tetovo, al doilea oras ca marime al fostei republici iugoslave.

Confruntarile de la Tetovo au inceput cand un grup de 15 rebeli au deschis focul la Kale, o suburbie a orasului macedonean, a precizat purtatorul de cuvant al politiei locale, Stevo Pendarovski.

"Situatia este extrem de grava. S-a tras asupra politiei si aceasta a ripostat", a declarat Pendarovski, adaugand ca rebelii au fost izolati. Violentele au izbucnit in timp ce 5.000 de albanezi participau la un marsan piata centrala din Tetovo.

Luptele s-au raspandit miercuri dupa-amiaza in satele de pe dealurile din jur, unde mai multe case au fost incendiate.

In sudul Serbiei, situatia este inca calma, dupa ce trupele iugoslave au intrat in zona demilitarizata din jurul provinciei Kosovo, unde opereaza gherilele albaneze, relateaza CNN.

In schimb tensiunea a crescut in Kosovo, unde un grup de 50 de sarbi au atacat trupele KFOR la Kosovska

Mitrovita, in semn de protest fata de arestarea a trei sarbi cautati pentru posesie ilegala de armament.

Fortele de mentinere a pacii s-au aparat cu grenade lacrimogene si gaze paralizante, iar un vehicul KFOR a fost incendiat in urma confruntarilor soldate cu ranirea a 15 sarbi si a unui membru al trupelor internationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO