Prima pagina

MediaPRO a preluat Gandul

11.05.2006, 00:00 14

PubliMedia International, compania de publishing a MediaPRO, a anuntat ieri ca a finalizat negocierile pentru achizitionarea a 60% din actiunile societatii Crucisatorul, care editeaza cotidianul Gandul, planurile comune vizand impunerea acestuia ca ziarul de calitate numarul 1 din Romania.

PubliMedia va asigura managementul, iar politica editoriala va fi responsabilitatea exclusiva a directorului ziarului, Cristian Tudor Popescu.

Parteneriatul dintre PubliMedia si Crucisatorul are ca scop intarirea produsului Gandul, care, dupa un an de la lansare, are deja o pozitie solida pe piata media din Romania.

PubliMedia International este cea mai importanta companie romaneasca de pe piata de publishing din Romania, cu un portofoliu care cuprinde 12 reviste (printre care Business Magazin, Apropo, Maxim, The ONE, ProTV Magazin, ProMotor, Descopera etc), un cotidian national (Ziarul Financiar), sapte ziare regionale si numeroase anuare si cataloage.

Cristian Tudor Popescu apreciaza ca aceasta tranzactie reprezinta "cea mai buna afacere pe care ziarul Gandul putea sa o faca in actualul peisaj mediatic".

"Consideram ca achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al ziarului Gandul de catre PubliMedia, societate condusa de Adrian Sarbu, este cea mai buna alegere pe care ziarul Gandul putea sa o faca in actualul peisaj mediatic. Echipa care a infiintat acum un an Gandul, intr-un timp record, a reusit sa il impuna ca pe un ziar de calitate, serios si credibil, iar fara sustinerea managementului unei companii media puternice, ziarul Gandul ar fi pierdut in continuare ceea ce a realizat pana acum", a declarat Cristian Tudor Popescu, director al cotidianului Gandul.

El a precizat ca nu se va retrage de la conducerea ziarului. "Voi raspunde si voi face politica editoriala a ziarului, asumandu-mi in totalitate rapunderea pentru ea", a explicat Popescu.

"Parteneriatul dintre o echipa editoriala de valoarea celei conduse de cel mai important jurnalist politic din Romania, Cristian Tudor Popescu, si PubliMedia, care are forta editoriala, de promovare si de management pentru a sustine acest produs, constituie cu siguranta punctul de pornire pentru un proiect de succes", a declarat Adrian Sarbu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO