Prima pagina

Melescanu, candidat oficial al ApR pentru Cotroceni

04.09.2000, 00:00 27



Theodor Melescanu a fost desemnat oficial, sambata, candidatul Aliantei pentru Romania la presedintie, decizia fiind adoptata in unanimitate de cei 6.000 de delegati la Conventia Nationala extraordinara a partidului.

El a enuntat cinci drepturi care vor sta in atentia sa si de care toti cetatenii Romaniei ar trebui sa se bucure.

Acestea sunt: "mai multi bani pentru cetateni"; "o existenta sigura si demna", adica "mancare pe masa si un acoperis deasupra capului" pentru toti; "sanatate si educatie pentru fiecare" - altfel spus "sanatatea si invatamantul sa-si recapete locul cuvenit"; "o legislatie de partea oamenilor" si o "Romanie respectata in lume".

Presedintele ApR a mai promis ca, daca va castiga alegerile, va porni demersurile pentru modificarea Constitutiei, prin crearea unui parlament unicameral.

E a pledat pentru introducerea votului uninominal, precum si pentru intarirea si delimitarea clara a atributiilor Guvernului, Parlamentului si presedintelui.

"Nu voi mai permite ca Parlamantul sa nu faca legi, Guvernul sa nu guverneze, iar presedintele sa stea izolat in Dealul Cotrocenilor", a explicat Melescanu.

Liderul ApR va candida si pentru un fotoliu de senator. Melescanu va ocupa primul loc pe lista ApR pentru Senat din Capitala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO