Prima pagina

Micula despre cazul Nokia: Am ramas impresionat de pozitia parlamentarilor germani

21.01.2008, 16:20 16


"Parlamentarii romani nu fac lobby pentru a sustine investitiile autohtone, decat cand este vorba despre propriile afaceri. Am ramas impresionat de modul in care parlamentarii germani s-au zbatut pentru a-i ajuta pe oamenii care isi pierd locurile de munca de la fabrica Nokia", a declarat omul de afaceri Ioan Micula, care a dezvoltat grupul European Food & Drinks alaturi de fratele sau, Viorel Micula.


"Crearea unui loc de munca ne costa aproximativ 100.000 de euro. Daca am rezistat pana acum pe piata, este pentru ca am avut idei de afaceri bune, deoarece reprezentantii statului nu au incercat niciodata sa ne ajute, ci dimpotriva", a afirmat Micula.

"Investitiile straine au fost avantajate fata de cele romanesti, pentru ca marile firme straine fac lobby mai puternic decat companiile autohtone. De exemplu, accizele la tutun in Romania sunt mult mai mici decat in Europa, pe cand la bauturi alcoolice, unde sunt multi producatori romani, taxele sunt mari", a adaugat Micula. El a mai spus ca schimbarea clasei politice din Romania cu oameni tineri ar imbunatati mediul de afaceri local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO