Prima pagina

Milionari pe net sau cinci inci de plastic intre generatii

16.01.2008, 14:59 23

Nu spun niste noutati: tinerii din ziua de astazi, in Romania sau aiurea, au alte sisteme de valori - nu pun mare pret pe gramatica si ortografie, pe haine sau pe relatiile sociale, sentimente si valori, nu in sensul in care o fac generatiile mature. In schimb se dezvolta in zone care imi/ne sunt sau ne pot parea straine, in care facem eforturi pentru a patrunde si a le intelege, de genul retelei sociale Facebook. Exista in prezent 30 de insi sub 30 de ani milionari din internet. La noi doi tineri au creat si au adus, in mai putin de un an, un site la frumusica valoare de un milion de euro, este vorba de Trilulilu, un fel de YouTube autohton.

Am citit recent niste opinii conform carora, in cazul acestei generatii, avem de-a face cu repetarea fenomenului dot-com. Le dau dreptate intr-o anumita masura, "entuziasmul dot-com" pare a se repeta, dar cred ca trebuie facute niste precizari: ca si in cazul dot-com, responsabilitatea unor eventuale esecuri nu apartine tinerilor creatori de site-uri, ci gulerelor albe care, manate de lacomie, au incercat sa speculeze si sa castige din inventivitatea tinerilor.

Cititi continuarea comentariului pe site-ul revistei Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO