Prima pagina

Militar rus ucis in Kosovo

13.04.2001, 00:00 8



Trupele ruse nu vor fi retrase din Kosovo dupa uciderea, miercuri, unui militar al Moscovei in regiune, relateaza CNN. Rusia a dat vina pe separatistii albanezi pentru uciderea propriului militar, care facea parte dintr-o unitate atacata cu mortiere.

Victima, soldat din cel de-al 13-lea grup tactic al contingentului rus din Kosovo, a fost ucis de un mortier lansat "extremistii kosovari", a declarat purtatorul de cuvant al fortelor ruse, colonelul Nikolai Braghin, citat de agentia Interfax.

"Soldatul a fost impuscat in momentul in care iesea din masina sa blindata dupa ce a participat la o operatiune de marcaj la limita administrativa dintre Kosovo si Serbia, in apropierea satului Zuja (40 kilometri la est de Pristina)", a declarat comandantul Axel Jandesek, un purtator de cuvant al KFOR, care a adaugat ca nu se poate stabili deocamdata cine se afla in spatele atacului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO