Prima pagina

MobiFon a castigat 64 milioane de dolari in 2000

08.03.2001, 00:00 16



Operatorul roman de telefonie mobila MobiFon- CONNEX a obtinut anul trecut un profit in valoare de 64,2 milioane de dolari la o cifra de afaceri de 299,5 milioane de dolari, cu mult peste rezultatele obtinute de companie in 1999.

In 1999, MobiFon obtinuse un profit de doar 2,7 milioane de dolari, la o cifra de afaceri de 211,4 milioane de dolari.

"Sunt satisfacut de rezultatele inregistrate de MobiFon in 2000. Compania a sporit baza de clienti ai CONNEX GSM cu aproape 70%, iar cifra de afaceri a crescut cu 40%, in vreme ce calitatea serviciilor si satisfactia clientilor s-au mentinut la un nivel foarte ridicat" a declarat Ziarului Financiar Ted Lattimore, presedintele MobiFon.

Profitul companiei inainte de plata impozitelor, taxelor, includerea amortizarii sI deprecierii (EBITDA) a fost in 2000 de 130 milioane de dolari, comparativ cu 54,9 milioane de dolari in 1999.

"Veniturile pre-taxa au inregistrat un nou record si pentru prima oara compania a obtinut profit operational, in mare parte datorita inovatiilor in ceea ce priveste productivitatea personalului, lucru care a mentinut cheltuielile anuale la acelasi nivel", spune Lattimore.

El crede ca investitiile in servicii noi precum serviciul de mesaje scurte (SMS) "Chat", aplicatia WAP, cardurile Kamarad si tariful de 1 cent in weekend "au constituit reactii prompte la cererea exprimata de clienti, contribuind la o rata puternica de crestere".

Cu 171,700 clienti noi atrasi in ultimul trimestru al anului trecut, MobiFon a incheiat 2000 cu 1.171.800 de abonati. "Proportia dintre clientii cu abonamente preplatite (Connex Go n.r.) sI cei cu abonamente a fost aproximativ egala.

Acest lucru exprima clar cresterea profitului MobiFon", se arata intr-un comunicat al Telesystem International Wireless (TIW), actionarul majoritar al MobiFon.

"De asemenea, XNET ISP MobiFon a devenit cel mai mare furnizor de servicii Internet din Romania, inregistrand 44.000 abonati la sfarsitul anului.

Pozitia de lider in serviile de voce si date se incadreaza in misiunea MobiFon de a-i ajuta pe romani sa comunice intre ei si sa se afle in permanent contact cu lumea", a mai spus Ted Lattimore .

TIW a integrat anul trecut MobiFon in ClearWave, divizia de telefonie mobila din Europa Centrala sI de Est. ClearWave care detine 58,9% din actiunile MobiFon mai are operatiuni in Cehia.

MobilRom, cel de-al doilea operator de telefonie mobila GSM care detine serviciul Dialog arealizat anul trecut un profit de 50 milioane de dolari, la o cifra de afaceri de 274 milioane de dolari. MobilRom a incheiat anul 2000 cu un numar de 1,2 milioane de abonati.

Bernard Moscheni, directorul general al companiei a anuntat de curand ca investitiile MobilRom pentru anul acesta vor fi de peste 100 milioane de dolari.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO