Prima pagina

Mossadul recruteaza agenti prin intermediul presei

31.07.2000, 00:00 28



Pentru prima data in istoria sa, Mossadul (serviciul israelian de informatii externe) a lansat saptamana trecuta o campanie de recrutare prin intermediul presei. "Mossadul se deschide. Nu pentru oricine, nu pentru multi, poate pentru dumneavoastra", se poate citi in reclamele date publicitatii de ziarele israeliene, la initiativa societatii de publicitate Arielli.

Principiul acestei campanii a constituit initiativa sefului Mossadului, Ephraim Halevy, cu acordul premierului Ehud Barak, care are sub directa coordonare serviciile secrete, relateaza Mediafax.

Candidatii invitati sa-si incerce norocul la Mossad trebuie sa aiba intre 25 si 35 de ani si "sa fie tentati de o cariera pasionanta". Ei sunt invitati sa trimita un curriculum vitae, pentru a se alatura "unei unitati de elita, care solicita in acelasi timp competenta si motivatii exceptionale".

CIA (Agentia americana de informatii) si serviciul britanic de informatii interne MI5 au fost primele servicii secrete care au apelat la mijloacele moderne de comunicare (Internet) si la mass-media pentru a recruta personal, transmite Reuters.

"Avem mai mult decat oricand nevoie de agenti secreti, din cauza pericolelor care continua sa ne ameninte, dar suntem confruntati cu o concurenta fara ocolisuri din partea , care ofera salarii si un plan de cariera foarte atractive", a explicat ieri la postul national de radio Kol Israel (Vocea Israelului) Yitzhak Hofi, un fost sef al Mossad-ului.

Un alt fost sef al Mossad-ului, Shabtai Shavit, a declarat, tot pentru postul de radio mentionat, ca "procesul de pace a schimbat prioritatile la tinerii israelieni, care sunt acum mai atrasi de reusita materiala decat de angajarea la un serviciu de securitate".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO