Prima pagina

Noul sef al arbitrului telecom vine cu disponibilizari

02.09.2008, 18:18 20

Liviu Nistoran, noul presedinte al Autoritatii de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), a anuntat ca intentioneaza sa reorganizeze semnificativ structura arbitrului telecom, pregatind disponibilizari de circa 10-15% din forta de munca (aproximativ 780 de angajati) pentru a reduce cheltuielile.

Nistoran, 40 de ani, l-a inlocuit din functie pe Dan Georgescu, care a fost demis de primul-ministru Tariceanu la sfarsitul lunii trecute. Functia este deosebit de importanta, intrucat ANRCTI supravegheaza o piata estimata la 4,5 mld. euro anul acesta.

Referitor la noua licenta de telefonie mobila in banda de frecvente de 410-415 / 420-425 MHz, Nistoran a precizat ca a purtat discutii cu operatorii de telefonie mobila care au contestat procesul, primind un feedback pozitiv din partea acestora.

Orange, Vodafone, Zapp si RCS&RDS au atacat in contencios administrativ si fiscal actul normativ care reglementeaza acordarea licentei, incercand blocarea procedurii de selectie a castigatorului. Mai exact, cei patru operatori, reprezentati de avocatii de la Nestor, sustin ca blocarea participarii la licitatie a operatorilor care detin deja o licenta de telefonie si broadband mobil, precum si stabilirea unei taxe de licenta de 20 de ori mai ieftina decat cea 3G vor afecta climatul concurential.

Nistoran a adaugat ca va anunta castigatorul licentei luni.

Pe de alta parte, ANRCTI va publica in luna octombrie caietul de sarcini pentru licitatia de acordare a licentelor WiMAX, in spectrul de frecvente 3,6/3,8 GHz.

Nistoran a mai precizat ca un alt obiectiv al mandatului este de a promova cele mai noi tehnologii in domeniu, precum televiziunea digitala terestra DVB-T (Romania fiind una din ultimele tari din UE in care nu este implementata tehnologia), televiziunea digitala mobila (DVB-H) sau tehnologii bazate pe IP (IPTV - televiziune prin internet si VoIP - voice over IP).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO