Prima pagina

OTE ar putea face schimbari si la varful Cosmorom

10.07.2001, 00:00 20



Dupa ce a decis, saptamana trecuta, schimbarea conducerii RomTelecom, firma OTE, actionarul majoritar al companiei, ia calcul si schimbarea echipei manageriale de la Cosmorom, operatorul de telefonie mobila lansat pe piata romaneasca anul trecut.

"Odata atins obiectivul stabilirii unei infrastructuri de telecomunicatii la RomTelecom, acum dorim extinderea ariei de acoperire a Cosmorom, asa ca

vom studia posibilitatea schimbarii conducerii companiei", a declarat pentru Ziarul Financiar Konstantinos Gioulekas, analist financiar al OTE International Investments.

Cu toate acestea, surse din cadrul Cosmorom au declarat pentru Ziarul Financiar ca nu sunt la curent cu o astfel de posibilitate.

"Chiar daca ar fi vorba despre asa ceva, nimeni nu se poate opune in cazul in care OTE ar decide sa efectueze schimbari", a declarat aceeasi sursa.

Saptamana trecuta, conducerea RomTelecom a anuntat numirea in functia de director al companiei a lui Panagiotis Kargados, care l-a inlocuit pe Vassilios Tsakoniatis.

Desi fostul director Tsakoniatis si-a motivat demisia prin faptul ca doreste sa se alature familiei sale din Grecia, Gioulekas a spus, totusi, ca schimbarea a fost impusa de noua etapa de dezvoltare in care intra compania.

"Dupa incheirea unei etape care a insemnat stabilirea unei infrastructuri de telecomunicatii, dar si datorita liberalizarii pietei romanesti de telecomunicatii din 2003, numirea unei noi echipe manageriale era necesara pentru a permite RomTelecom sa-si imbunatateasca politica sa comerciala si pentru a-i permite confruntarea cu succes a competitiei ce va urma, a spus Gioulekas. Noua echipa manageriala va urmari o politica orientata spre client, care sa aduca rezultate satisfacatoare in anii ce vor urma."

Gioulekas a spus ca OTE considera rezultatele financiare ale RomTelecom pe primul trimestru al anului sunt satisfacatoare, in ciuda scaderii profitului net cu 68%, fata de perioada similara a anului trecut.

Tot saptamana trecuta, Directia de Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului General al Politiei i-a audiat pe fostul director financiar Giorgios Iliopoulis, fostul director general Tsakoniatis, fostul ministru al comunicatiilor Sorin Pantis si fostul presedinte al Fondului Proprietatii de Stat, Radu Sarbu, care au participat la privatizarea companiei din 1998.

Acesta din urma a declarat ca toate deciziile privind privatizarea RomTelecom au fost luate de Comitetul de Coordonare a Privatizarii companiei, condus de fostul premier Radu Vasile.

Ministrul privatizarii Ovidiu Musetescu declarase, luna trecuta, ca IGP face o "ancheta specifica" privind un comision de noua milioane de dolari acordat fara temei legal de FPS firmei Goldman Sachs pentru consultanta acordata pentru privatizarea RomTelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO