Prima pagina

Patronul Jolidon, in lupta pentru Sinteza Oradea

Patronul Jolidon, in lupta pentru Sinteza Oradea
24.02.2006, 21:04 94

Doi oameni de afaceri din Transilvania se lupta pe Bursa pentru a prelua controlul companiei Sinteza Oradea, specializata in fabricarea de produse chimice, dupa ce Asociatia Salariatilor care controla societatea s-a desfiintat. Pe fondul unei puternice presiuni la cumparare, actiunile Sinteza au castigat la Bursa aproape 70% in 2006, evolutia titlurilor fiind marcata de fluctuatii puternice.

Pe Bursa s-au tranzactionat ieri 24,6% din actiunile Sinteza. Surse din piata spun ca unul dintre cumparatori a fost omul de afaceri Gabriel Carlig, prin intermediul Jolidon, una din cele mai importante firme romanesti de confectii, controlata de acesta. De altfel, Jolidon a fost raportata ieri ca in urma tranzactiilor derulate luni a ajuns sa detina 6,81% din Sinteza impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat.

Spre finalul anului trecut, omul de afaceri Tibor Tincau din Oradea, care are afaceri in mai multe domenii legate de comert si transport, cumparase un pachet de 27,5% din actiunile Sinteza.

"Nu am mai cumparat in acest an actiuni la Sinteza", a precizat pentru ZF Tibor Tincau. "Eu am planuri cat se poate de serioase pe termen mediu si lung in ceea ce priveste aceasta companie. Nu am facut aceasta investitie in scop speculativ", a mai spus Tincau.

Contactat ieri de ZF inainte de aparitia raportarii pe Bursa, Gabriel Carlig a spus: "Inca nu pot sa comentez. Cand o sa pot, o sa comentez".

Tincau a precizat ca fusese contactat anterior de brokerii cu care lucreaza Carlig, care s-au oferit sa-i cumpere pentru un client pachetul detinut la Sinteza.

"Au venit reprezentanti de la o societate de brokeraj in numele unui om de afaceri care detine o fabrica de confectii si mi-au propus un "deal". Eu am refuzat si ei mi-au spus atunci ca voi avea un asociat la Sinteza", a mai spus Tincau.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO