Prima pagina

Perioada de tranzitie pentru muncitorii din Est

28.03.2001, 00:00 8



Comisia Europeana sustine propunerea Germaniei de introducere o perioada de tranzitie pentru libera circulatie a muncitorilor din tarile din Europa Centrala si de Est dupa ce acestea adera la UE, relateaza Mediafax.

Un oficial al Comisiei a declarat ca pozitia Comisiei, care va fi anuntata oficial in aprilie, sustine idea Germaniei de a interzice, pentru o perioada de pana la sapte ani, libera circulatie a muncitorilor din tarile care se vor alatura Uniunii.

Comisia va propune, conform aceluiasi oficial, o perioada de tranzitie de 5 ani inainte ca principiul comunitar de libera circulatie a fortei de munca sa fie aplicat.

?arile membre ale UE vor putea prelungi in mod individual aceasta perioada cu inca 2 ani. Germania si Austria sunt singurele tari care au cerut ca circulatia muncitorilor din noile state membre sa fie intarziata cu 7 ani.

Cancelarul german Gerhard SchrA¶der si cel austriac Wolfgang SchA1ssel au insistat la summit-ul UE de la Stockholm ca cererea lor sa fie acceptata, pentru ca 80% dintre muncitorii imigranti ar veni in Austria si Germania, conform unui studiu al Comisiei Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO