Prima pagina

Piata de leasing a crescut anul trecut cu 60%, la 3,26 mld. euro

12.04.2007, 14:25 7

Piata de leasing a inregistrat, anul trecut, un avans de peste 60%, ajungand la 3,126 miliarde de euro, in functie de valoarea activelor finantate, potrivit datelor publicate astazi de Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB) si Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).

Valoarea bunurilor finantate in sistem leasing in 2005 s-a ridicat la circa 2 miliarde de euro.

Companiile de leasing subsidiare ale bancilor detineau, la sfarsitul anului trecut, 75% din totalul activelor finantate, in timp ce sectorul companiilor independente a avut o cota de 17,5%, restul revenind firmelor care apartin unor dealeri sau importatori auto, se arata intr-un comunicat comun al celor doua asociatii.

Membrii celor doua asociatii au incheiat in 2006 circa 130.000 de contracte, cu o valoare totala a bunurilor finantate de 3,12 miliarde de euro.

ALB a finantat active totale in valoare de 2,28 miliarde de euro, cu un aport de 70% la piata nationala de leasing, iar ASLR a cumulat 842 milioane de euro.

Leasingul financiar este dominant in continuare, cu o cota de 98% din totalul activelor finantate, iar leasingul operational a ajuns sa detina la finele anului trecut doar 2% la nivelul pietei de profil. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO